Death Race 2

Scheuren met Luke Goss

SBS 9 - donderdag 4 maart om 20:30

© ftp
Gevangenen doen mee aan levensgevaarlijke races waarmee ze hun vrijheid kunnen winnen.

In de toekomst hebben commerciële bedrijven de gevangenissen in Amerika overgenomen. Dat betekent dat ze met de gevangenen kunnen doen wat ze willen.

Death Race 2

De Weyland Corporation maakt daar dankbaar gebruik van. Het bedrijf zet 'zijn' gevangenen in op een manier die zo veel mogelijk geld oplevert.

In Death Race 2 betekent dat dat Weyland-gevangenen mee moeten doen aan Death match. Dat is een tv-programma waarin ze elkaar op leven en dood moeten bevechten.

Totdat September Jones (Lauren Cohan) een beter idee heeft: een Death Race. Het idee is hetzelfde als bij Death match, maar nu racen de gevangenen op leven en dood tegen elkaar in supersnelle bolides.

Luke Goss

Carl Lucas (Luke Goss) - Luke voor vrienden – verdiende vroeger de kost als ontsnappingschauffeur voor criminelen. Hij is volgens September een prima deelnemer voor de Death race-wedstrijden.

Hoewel deze film Death Race 2 heet, is het geen vervolg op Death Race uit 2008. Het verhaal speelt zich voor dat van die film af.

Logisch ook: in een race aan het begin van Death Race kwam Lucas om het leven. Deze film laat zien hoe het hem voor die fatale race verging.

Meer over