Spoorloos

Derk Bolt vertrekt naar Chili in nieuwe aflevering Spoorloos

NPO 1 - maandag 26 september om 21:22

© KRO-NCRV
De geadopteerde Ana werd in Chili geboren met een open gehemelte. Haar moeder kon haar niet voeden en voor operaties had ze geen geld. Jaren later is Ana nieuwsgierig naar haar biologische familie. Derk Bolt gaat in deze aflevering van Spoorloos voor haar op zoek.

Voor de tweede week op rij gaat Spoorloos op zoek naar familie in Chili. Dit keer draait het om die van Ana. Ze is in het land geboren met een open gehemelte, waardoor haar moeder haar niet goed kon voeden. Voor operaties had ze immers geen geld.

Adoptie naar Nederland

Baby Ana kwam ondervoed in een weeshuis terecht, maar na enkele jaren werd ze geadopteerd door een Nederlands stel. Zij voedden haar beschermend op en konden de operaties wel betalen. Jaren later is Ana nieuwsgierig naar haar biologische familie.

Derk Bolt

Derk Bolt gaat voor haar naar Chili, waar hij onder andere in de archieven van een kerkhof zoekt. En dat bevalt hem wel. “De computer is een handige uitvinding, maar tig keer leuker is het om informatie uit door muizen aangevreten mapjes in stoffige archieven te vissen.”

Meer over