Despicable Me 2

Gru probeert het juiste te doen in animatiefilm Despicable Me 2

NET 5 - vrijdag 29 december om 16:54

© Universal Pictures
Despicable Me was een groot succes onder jong en oud. De film kreeg veel lovende recensies. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

Dat vervolg kwam er in 2013 met Despicable Me 2. In deze film keerden alle bekende personages uit de eerste film terug.

Despicable Me 2

Gru, het duivelse meesterbrein dat we nog kennen uit het eerste deel, is terug in dit tweede deel. Hij heeft zijn leven gebeterd en drie kinderen geadopteerd. Samen met Margo, Edith en Agnes en zijn schattige gele Minions leidt hij een gelukkig, rustig leventje. Maar die rust is van korte duur

Het gedonder in Despicable Me begint als iemand een paar van Gru's Minions ontvoert. Even later krijgt Gru bezoek van Lucy. Ze werkt voor een internationaal agentschap dat tegen superschurken strijd. Ze vraagt Gru om hulp: hij moet de gevaarlijke snoodaard El Macho stoppen. Omdat El Macho ook degene is die zijn Minions heeft ontvoerd, zegt Gru toe.

Minions

Despicable Me 2 was al net zo'n groot succes als het eerste deel. Niet zo gek dus dat er ook een derde film kwam: Despicable Me 3 verscheen in 2017. Maar dat is niet alles. Ook Gru's hulpjes kregen hun eigen film.

In Minions zie je de voorgeschiedenis van de even schattige als klunzige wezentjes. De film gaat over de tijd voordat de Minions Gru ontmoetten. Ook Minions werd een groot succes. Vervolg Minions: The Rise of Gru was eind juni 2022 in de bios te zien.

Meer over