Dirty Dancing

Stout dansen met Patrick Swayze

NET 5 - donderdag 22 juli om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Dirty Dancing was dé bioscoophit van 1987. De film is nog steeds immens populair en ook de muziek doet het leuk: iedereen zingt '(I've had) The time of my life' nog moeiteloos mee.

Hoewel Dirty Dancing al ontelbare keren op tv te zien is geweest, blijft de film kijkers trekken. Is het de nostalgie? Of zijn het de dansmoves van Patrick Swayze en Jennifer Grey? Of misschien de liedjes, die je zo lekker mee kunt kwelen?

Dirty Dancing

Dirty Dancing speelt zich af in de zomer van 1963. Baby (Jennifer Grey) is zeventien en gaat met haar ouders op vakantie naar een chic resort. Dat vakantiepark is van alle gemakken voorzien.

Je kunt er volop eten, drinken en relaxen. Of je kunt, zoals Baby, meedoen aan de danslessen.

Tijdens die danslessen ziet de brave Baby de stoere dansleraar Johnny (Patrick Swayze) voor het eerst. Ze is meteen hoteldebotel, maar hij ziet haar niet staan.

Tot zijn vaste danspartner uitvalt. Of Baby misschien zin heeft om haar te vervangen? Maar natuurlijk!

Patrick Swayze

De soundtrack van Dirty Dancing barst haast uit zijn voegen van de meezingers. '(I've had) The time of my life' is het bekendste nummer uit de film. Het werd een enorme hit en won de Oscar én de Golden Globe voor beste filmsong.

Ook meedeiners als 'She’s like the wind' (gezongen door Patrick Swayze zelf), 'Hungry eyes' en 'Love is strange' doen het goed in een karaokebar.

Meer over