Only the Brave

Kan Josh Brolin de brand blussen in Only the Brave?

RTL 7 - donderdag 2 maart om 20:27

© Independent Films
Een groep gespecialiseerde brandweermannen probeert in de film Only the Brave een enorme natuurbrand te blussen in Arizona.

‘Hotshots’ heten ze in Amerika: gespecialiseerde brandweereenheden die werken bij grote natuurbranden. Ze laten gecontroleerd stukken land afbranden om er zo voor te zorgen dat het vuur niet verder oprukt.

Only the Brave

Eric Marsh (Josh Brolin), commandant van de brandweer in Prescott, Arizona, wil van zijn eenheid een hotshoteenheid maken. Daarvoor heeft hij extra manschappen nodig.

Een van de nieuwelingen is Brendan McDonough (Miles Teller), een lokale losbol die zijn leven wil beteren nu zijn vriendin zwanger is.

De film laat zien hoe de Granite Mountain Hotshots – zo heet Marsh’ eenheid – naam maken en wat voor effect het zware, verantwoordelijke werk heeft op de privélevens van de mannen.

Dat is in het op een waargebeurd verhaal gebaseerde Only the Brave de opmaat naar een enorme natuurbrand waarbij de Hotshots zware offers moeten brengen om een dorp te behoeden voor de vlammen.

Jennifer Connelly

Jennifer Connelly speelt in Only the Brave de vrouw van brandweercommandant Eric Marsh. De laarzen die ze in de film draagt zijn eigendom van de echte Amanda Marsh.

Voormalig Granite Mountain Hotshot Brandon Bunch heeft ook een rolletje in de film. Hij speelt zijn vriend en ex-collega Garret Zuppiger.

Zuppiger overleed bij de brand die je in de film ziet. Bunch had twee weken eerder ontslag genomen bij de Hotshots omdat zijn vrouw op het punt stond te bevallen van hun derde kind.

Meer over