Dredd

Karl Urban volgt Sylvester Stallone op

Veronica - zaterdag 28 november om 23:20

© http://www.universumfilm.de/rechtliches/nutzungsbedingungen.html
Judge Dredd is een van de ordehandhavers in de enorme stad Mega-City One. Hij gaat in Dredd achter een drugsdealer aan.

In de verre toekomst is het grootste deel van de aarde een barre woestenij. Er leven nog wel mensen, maar die wonen grotendeels in enorme steden, zoals Mega-City One. 

Dredd

De ordehandhaving in deze metropolen is in handen van Judges, die zowel politieagent, rechter als beul zijn. Judge Dredd (Karl Urban) is een van hen.

Dredd moet samen met zijn assistent Anderson (Olivia Thirlby) orde brengen in een flatgebouw van tweehonderd verdiepingen. Dat is in handen van Ma-Ma (Lena Headey, bekend als Cersei Lannister uit Game of thrones), een crimineel die de hallucinerende drug Slo-Mo verhandelt.

De twee moeten het enorme gebouw infiltreren om haar uit te schakelen, maar dat valt niet mee. Want Ma-Ma heeft de nodige vriendjes: verdiepingen vol kwaadaardige en tot de tanden bewapende criminelen. 

Sylvester Stallone en Clint Eastwood

Dredd is een remake van comicbookverfilming Judge Dredd  uit 1995. Destijds speelde Sylvester Stallone de rol van de keiharde Judge. 

Wie goed naar Dredds stem luistert, kan een gelijkenis horen met de stem van acteerlegende Clint Eastwood. Dat is een bewuste keuze van acteur Karl Urban: het karakter Judge Dredd is deels geïnspireerd op Eastwoods Dirty Harry.

Meer over