Jeanette, Esther of Anouk

En de beste thuisbakker is...

NPO 1 - zondag 9 februari om 20:25

© MAX
Er zijn nog drie bakkers over en dat kan maar een ding betekenen: het is tijd voor de finale. Jeanette, Esther en Anouk  wagen zich aan een Rubiks kubus-taart, een chocoladebal met speciale verrassing en een heel groot spektakelstuk.

Nederland is na deze week een steengoede bakker rijker. In Heel Holland bakt zijn er genoeg ingewikkelde opdrachten voorbijgekomen, maar Janny en Robèrt willen het niveau nog een beetje opschroeven in deze finale. Bijvoorbeeld met de signatuuropdracht, waarvoor de keukenprinsessen een taart in de vorm van een Rubiks kubus moeten bakken. Dat is best verrassend, aangezien de jury het niet zo heeft op felle kleurstoffen.

Jeanette, Esther of Anouk 

De technische opdracht is een magische lekkernij dat een aantal jaar geleden een enorme internetrage was. De finalisten maken een dessert en verstoppen het vervolgens in een bal van chocolade. Voor de onthulling gebruiken de bakkers een speciale techniek. Het spektakelstuk is ook deze keer een taart en nu is dat een wel heel grote. Aan het slot wordt duidelijk wie de winnaar is en of Jeanette, Esther of Anouk de titel van Anna Yilmaz overneemt.

Meer over