Ewout: Achter het lint bij CSI Rotterdam

Ewout Genemans kijkt mee op plaats delict

RTL 5 - maandag 1 november om 20:30

© RJR Fotografie
Ewout Genemans kijkt in Ewout: Achter Het Lint Bij CSI Rotterdam mee met het forensisch onderzoeksteam, dat sporen onderzoekt op een plaats delict. Verder loopt hij mee in een jeugdgevangenis en ziet hij de gevolgen van drugs- en jeugdcriminaliteit.

Ewout Genemans loopt deze week in Rotterdam mee met het forensisch team, dat op de plek van een misdaad sporen onderzoekt. In Ewout: Achter het lint bij CSI Rotterdam ziet hij hoe de forensisch specialisten in het stadsdeel Rotterdam-Prins Alexander een lichaam onderzoeken op de plaats delict.

Jeugdgevangenis

Het is volgens presentator Genemans voor het eerst dat deze specialisten camera’s toelaten bij hun werk. “Het was uniek dat we het forensisch onderzoekteam in Rotterdam konden filmen. Ik vond het bijzonder om te zien wat er allemaal komt kijken bij het onderzoeken van een plaats delict.” Verder draait hij mee in een jeugdgevangenis: “Ik heb meer geleerd over drugs- en jeugdcriminaliteit. Het is erg gevaarlijk en eist jaarlijks veel jonge dodelijke slachtoffers.”

Meer over