Expeditie Robinson

De Expeditie Robinson-kandidaten strijden voor een plekje in de halve finale

RTL 4 - zondag 3 december om 20:01

© Videoland
De halve finale is in zicht en vijf van de zes kandidaten blijven over in Expeditie Robinson. Belangrijke troef op dag 31 van de survival is de peluangmunt. Een deelnemer die deze munt heeft, maakt meer kans om langer in het spel te blijven.

De halve finale is in zicht en vijf van de zes kandidaten blijven over. Het is ook de laatste keer in deze editie van Expeditie Robinson dat er een eilandraad is.

Lees ook: Staat dit expeditielid al in de halve finale van Expeditie Robinson 2023? 

Peluangmunt

Tijdens dag 31 van de survival op het eiland spelen ook de overdraagbare munten een rol. De immuniteitsmunt, waarmee een kandidaat langer in het spel kan blijven, bestaat al langer en zijn dit seizoen nog in het bezit van zowel Mark Baanders als Willem Voogd.

Nieuw dit jaar is de peluangmunt. ‘Peluang’ is het Maleise woord voor kans of mogelijkheid. Presentator Art Rooijakkers legde de werking van de munt in een eerdere aflevering uit: “Stel dat je bij een eilandraad de meeste stemmen hebt gekregen en je hebt een peluang. Als je die inzet, kun je een duel spelen tegen degene die na jou de meeste stemmen heeft gekregen. Als je dat wint, kun je jezelf nog redden.”

Wanneer is Expeditie Robinson op televisie te zien?

Expeditie Robinson is iedere zondag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer over