Expeditie Robinson

Welke drie expeditieleden halen de grote finale van Expeditie Robinson 2023?

RTL 4 - zondag 10 december om 20:02

© Videoland
De halve finale van Expeditie Robinson 2023 is aangebroken. Guido Spek, Willem Voogd, Jochen Otten, Ilse Paulis en Mark Baanders moeten in deze aflevering verschillende zware proeven tot een goed einde brengen om de finale te bereiken. Er kunnen slechts drie kandidaten naar de eindstrijd.

Vijf expeditieleden zijn overgebleven. Zij moeten in de halve finale verschillende proeven tot een goed einde brengen om de finale te bereiken. Slechts drie kandidaten halen de eindstrijd.

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Bertie Steur

Het is inmiddels alweer enige tijd geleden dat een vrouw Expeditie Robinson won. In 2015 won weervrouw Amara Onwuka en het jaar daarna boerin Bertie Steur. De publiekslieveling die bekend werd van haar deelname aan Boer zoekt Vrouw bereikte toen de finale via een omweg.

Haar teamleden stemden Steur weg waardoor ze op het afvallerseiland terecht kwam. Daar verbleef ze vier weken en streed ze voor een herkansing. Dat lukte en uiteindelijk versloeg ze in de finale rapper Dio en ex-profwielrenner Thomas Dekker. Steur deed in 2022 nogmaals mee aan de All stars-editie.

Expeditie Robinson

Of er dit jaar ook een vrouw wint, valt nog even af te wachten. Ilse Paulis is al sinds het vertrek van Iris Enthoven de enige die daarin nog zou kunnen slagen. De concurrentie is alleen flink. Als ze wil winnen, moet ze Guido Spek, Willem Voogd, Mark Baanders en Jochen Otten nog verslaan. Eruit gestemd worden gaat in deze fase niet meer.

Expeditie Robinson is iedere zondag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over