Ziggo Sport race café

F1-coureurs van start in de laatste sprintrace van het seizoen!

Ziggo Sport - zondag 13 november om 18:00

© Ziggo Sport
De grootste prijzen zijn vergeven en er staan nog twee races op de kalender voor het boek van het seizoen 2022 definitief sluit. Voordat het seizoen traditioneel afgesloten wordt in Abu Dhabi moeten de coureurs eerst nog hun rondjes scheuren over het iconische Interlagos-circuit in Brazilië.

En het is niet zomaar een weekend, want op de zaterdag staat ook de laatste sprintrace van het seizoen op de rol. Dat betekent dat er vrijdag gekwalificeerd wordt, op zaterdag een ‘race’ van 100 kilometer wordt verreden, alvorens op zondag de hoofdact van start gaat. En op Ziggo Sport wordt er uitgebreid voor- en na beschouwd.

Je ziet het Ziggo Sport Race Café voor en na de GP van Brazilië op zondag 13 november om 18:00 uur en om 21:00 uur op Ziggo Sport (kanaal 14 & Select).

Max Verstappen en Red Bull Racing rijden vooralsnog het perfecte seizoen. De Nederlander heeft 14 van de 20 races op zijn naam geschreven en is voor de tweede keer op rij wereldkampioen geworden. Voor het eerst sinds 2013 is het zijn formatie ook gelukt om de constructeurstitel op te eisen.

Naast Verstappen heeft het dat ook te danken aan de prestaties van Sergio Pérez. In Monaco en Singapore was hij de beste en met zijn 8 andere podiumplaatsen sprokkelde hij ook de nodige punten binnen. Samen met Charles Leclerc gaat hij uitmaken wie de plekken 2 en 3 in het kampioenschap mag opeisen. Op wie zet jij je geld?

 

Meer over