Ghost in the Shell

Ode aan de vrouw: Het is Female Hero-week op Paramount Network

Paramount - maandag 27 november om 20:30

© Universal Pictures

Waar de gemiddelde actiefilm gedomineerd wordt door mannen, zul je die deze week niet zien op Paramount Network. Van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december van dit jaar is het Female Hero Week op de zender.

Dat betekent dus dat je elke avond vanaf 20:30 uur kunt kijken naar een film met een sterke vrouw in de hoofdrol. 

Ghost in the Shell

Op deze maandag 27 november begint het gelijk goed. Paramount Network trapt namelijk af met Ghost in the Shell, een Amerikaanse sciencefiction met de altijd krachtige Scarlett Johansson in de hoofdrol. Zij schittert in deze film als de onverwoestbare robot Major die leidinggeeft aan een elite-eenheid van agenten. Haar doel? Criminelen opsporen, ze opsluiten of zelfs vermoorden.

Scarlett Johansson is dan ook het fascinerende middelpunt van Ghost in the Shell. Ze springt, schiet, bestrijdt en mijmert ook nog eens over haar plek in deze merkwaardige wereld. Een ware actieheld, als jet het ons vraagt. Het is dan ook niet vreemd dat precies deze film het begin betekent van de Female Hero Week op Paramount Network.


Female Hero Week

Echter, Ghost in the Shell is pas het begin van een week met een indrukwekkende line-up van films met sterke vrouwelijke protagonisten. Op dinsdag is het tijd voor The Island, waarin Scarlett Johansson samen met haar mannelijke collega Ewan McGregor de strijd alles doet voor een beetje vrijheid. Verder volgt woensdag Aeon Flux met Charlize Theron en kijk je donderdag naar Lara Croft: Tomb Raider met Angelina Jolie in de hoofdrol.

De week wordt op vrijdag afgesloten met Catwoman uit 2004, waarin Halle Berry de rol van Patience Phillips vertolkt. De film gaat over zelfontdekking, empowerment en de transformatie van Patience in de katachtige heldin Catwoman. Ondanks gemengde recensies, toont de film absoluut de kracht van vrouwelijke personages in het superheldengenre.

Niets missen? Kijk dan maandag t/m vrijdag naar Paramount Network. Deze tv-zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13.

Meer over