Joy

Jennifer Lawrence als uitvinder Joy Mangano

NET 5 - vrijdag 8 oktober om 22:55

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Film over het leven van Joy Mangano, een alleenstaande moeder die door een simpele uitvinding in één klap steenrijk werd.

Al vanaf dat ze een klein meisje was, is Joy Mangano (Jennifer Lawrence) creatief. Altijd bedenkt ze nieuwe dingen, doet ze uitvindingen, maar die leiden nooit ergens toe.

Joy

Nu ze volwassen is, heeft Joy er nauwelijks tijd meer voor. Als ongehuwde moeder moet ze niet alleen voor haar kinderen zorgen.

Ook haar bedlegerige moeder (Virginia Madsen) en haar ex, met wie ze een goede band heeft, eisen haar aandacht op. Toch komt het tot een grote doorbraak: Joy bedenkt de Miracle Mop, een zwabber die je kunt uitwringen zonder dat je handen nat en vies worden.

Die uitvinding maakt haar van de ene op de andere dag rijk en succesvol. Joy is losjes gebaseerd op het leven van Joy Mangano.

Regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook, American Hustle) geeft zijn eigen draai aan het waargebeurde verhaal, voegt hier en daar iets toe. Dat levert een energieke, soms wat rommelige film op.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence droeg tijdens de opnames van Joy pruiken om het kapsel van Joy Mangano na te bootsen. In de scène waarin ze haar haren knipt, staat Lawrence dan ook in een pruik te knippen.

Tenminste, dat was de bedoeling. Ze knipte per ongeluk ook een stukje van haar eigen haar af.

Meer over