Five days inside

Eddy Zoëy gaat in Five Days Inside op bezoek in de detoxkliniek van Jellinek

RTL 5 - woensdag 11 oktober om 20:32

© Videoland
Jellinek behandelt cliënten met een verslaving. Soms is het nodig dat verslaafden eerst klinisch ontgiften onder medisch toezicht. Eddy Zoëy ziet in deze aflevering van Five Days Inside hoe dat in zijn werk gaat en spreekt enkele mensen in het detoxtraject.

Op de locaties van Jellinek bieden deskundigen hulp bij allerhande vormen van verslaving, van gokken tot alcohol en harddrugs. De behandeling van een drugsverslaving begint meestal met een detox die het lichaam van de cliënt zuivert van verslavende stoffen. Bij sommige verslavende middelen kan abrupt stoppen levensgevaarlijk zijn en is ontgiften onder medische begeleiding noodzakelijk. Hiervoor heeft Jellinek de High Care Detox.

Eddy Zoëy

In Five Days Inside mag Eddy Zoëy zien hoe dat in zijn werk gaat. De presentator maakt kennis met de negentienjarige Lynn, die onder toezicht moet ontgiften wegens een ketamineverslaving. Chiel staat aan het begin van zijn zoveelste detox; verslavingsarts Jelmer benadrukt dat de stap naar afkicken nemen steeds weer getuigt van moed.

Wanneer is Five Days Inside op televisie te zien?

Five Days Inside is iedere woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Aflevering gemist? Kijk alle afleveringen terug via Videoland.

Meer over