En Robèrt, Jannie en André eten alles op

Fleurig lekkers uit de baktent

NPO 1 - zondag 19 januari om 20:25

© MAX
Het thema is 'bloemen'. De bakkers maken als eerste een trifle en gaan vervolgens op de hartige toer. Tijdens de tweede ronde staan er kaasbloemen op het menu. Tot slot moeten ze een mooie bloementaart op tafel toveren.
Hoewel de Heel Holland bakt-tent al een vrolijk geheel is met zijn vlaggetjes en oranje werkbanken, fleuren Janny en Robèrt de boel nog meer op met hun opdrachten van deze week. De kandidaten moeten namelijk aan de bak met het thema 'bloemen'. Als eerste maken ze een trifle, het klassieke laagjesdessert uit Engeland. Bij de volgende opdracht zal André van Duin waarschijnlijk zijn handen dichtknijpen. De presentator houdt van hartig, dus hij zal vast wat willen snoepen van de kaasbloemen die de bakkers moeten maken. Het spektakelstuk is een bloementaart en daarmee kunnen de kandiaten alle kanten opgaan. Nederlandse hobbybakkers gebruiken steeds vaker eetbare bloemen voor de decoratie van hun baksels. Wie weet kiest dit vijftal ook voor de populaire versiering.

Meer over