Floortje gaat mee

Floortje Dessing is terug met nieuw reisprogramma Floortje Gaat Mee

NPO 1 - donderdag 16 februari om 20:34

© BNNVARA
Floortje Dessing reist in haar nieuwe serie Floortje Gaat Mee met natuurfotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal en doet verschillende landen aan. Ze onderzoeken de moeilijke relatie tussen mens en dier en beginnen in Roemenië.

De reislustige Floortje Dessing vormt in dit nieuwe reisprogramma Floortje Gaat Mee een team met fotograaf Jasper Doest. Hij won verschillende prijzen met zijn natuurfotografie, waarmee hij de schoonheid en kwetsbaarheid van de aarde wil laten zien.

Floortje Dessing en Jasper Doest

Dessing en Doest reizen dan ook over land van Nederland naar Nepal. Ze willen op die route de gecompliceerde relatie tussen mens en dier onderzoeken. Ze bezoeken mensen die hun leven wijden aan het verbeteren van het welzijn van dieren.

Floortje Gaat Mee

In deze eerste aflevering arriveren Dessing en Doest in Roemenië waar ze een berenopvang bezoeken. In dat land worden beren traditioneel gehouden om het publiek te vermaken. Bij de berenopvang zijn de dieren beschermd en kunnen ze vrij rondlopen in een natuurlijke omgeving.

Floortje Gaat Mee is vanaf 16 februari acht weken lang elke donderdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1. Daarnaast komen er nog twee extra afleveringen op NPO Start: op 16 februari en 2 maart.

Meer over