Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing vertrekt naar Zuidoost-Azië in Floortje naar het Einde van de Wereld

NPO 1 - zondag 21 augustus om 21:24

Floortje Dessing onderneemt in deze aflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld een hele reis naar een klein eilandje voor de kust van Sulawesi. Daar woont omgeven door witte stranden, palmbomen en een knalblauwe zee een Nederlandse vrouw. Ze is er al 22 jaar erg gelukkig.

Als kind was Geertje altijd al op, in of bij water te vinden. Geen verrassing dus dat deze fysiotherapeut zich, nadat ze de halve wereld had rondgereisd, vestigde op een eilandje. En dat ze ging geven om de Bajau, een volk van zeenomaden in Zuidoost-Azië.

Floortje naar het Einde van de Wereld

In Floortje naar het Einde van de Wereld laat ze zien hoe deze mensen leven. Niet meer alleen op bootjes, zoals vroeger. Door overbevissing en een ontmoedigende overheid die neerkijkt op hun soort bestaan, zijn ze gaan wonen in dorpjes op palen in de zee. Geertje woont zelf vlak bij zo'n dorp, voor de kust van een eilandje bij Sulawesi in Indonesië. Ze heeft ervoor gezorgd dat er op het eilandje een school kwam en dat er onderwijzers werden opgeleid. Zelf heeft ze een klein duikresort. (HH)

Meer over