Formule 1: GP van Nederland

Verstappen racet thuiswedstrijd op herboren Circuit Zandvoort

Ziggo Old - zondag 5 september om 12:55

© ANP
Het moment waar alle raceliefhebbers in Nederland al zolang naar uitkijken is aangebroken: de Formule 1-coureurs strijden om de winst in de Grand Prix van Nederland. Het Circuit Zandvoort is er helemaal klaar voor.

Het klinkt gek: Niki Lauda is de laatste winnaar van de Grand Prix van Nederland. Zo gek is het echter niet, want de race werd niet meer georganiseerd sinds de legendarische Oostenrijker in 1985 won op het Circuit Zandvoort.

Verstappen versus Hamilton

Gelukkig voor alle Formule 1-liefhebbers is het racespektakel terug in de duinen van de badplaats. Alle Nederlandse fans kijken natuurlijk uit naar de pikante strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De supporters vullen de tribunes voor twee derde, dus het Nederlands racefenomeen krijgt waarschijnlijk voldoende steun. Racebaas Jan Lammers hoopt dat het publiek zich een beetje gedraagt richting Hamilton. "Toon je fatsoen als een zevenvoudig wereldkampioen hiernaartoe komt", schreef de oud-coureur in zijn column in De Telegraaf.

Grootste sportevenement

De Grand Prix van Nederland keerde in 2020 al terug op de F1-kalender, maar de race werd toen geschrapt vanwege de coronasituatie. Om het circuit helemaal F1-waardig te maken is er destijds al een aantal aanpassingen gedaan. De organisatie verlengde de pitboxen en bovendien zijn grindbakken, hekken en medische ruimte sterk verbeterd. Overigens hoorde de organisatie pas in augustus dit jaar dat het evenement definitief doorgaat. De opbouw was toen al maanden bezig. “Je ziet en ervaart nu al dat je bezig bent met het grootste sportevenement in de geschiedenis van Nederland”, zei Lammers daarover tegen de NOS.

Kijk dit weekend gratis Formule 1

Normaal gesproken zijn de Formule 1-races en bijbehorende kwalificaties alleen gratis te zien voor de abonnees van Ziggo Sport. Maar omdat de terugkeer van het racecircus in Zandvoort natuurlijk heel speciaal is, geeft Ziggo Sport Totaal - wat normaal gesproken alleen met een aanvullend abonnement te zien is - de race en kwalificaties gratis door. Zo zijn alle gebeurtenissen op Zandvoort het hele weekend gratis te zien voor de meeste Nederlandse kijkers.

  • Abonnees met tv van KPN kijken van 2 tot en met 6 september gratis naar alle kanalen van het Ziggo Sport Totaal pakket op de kanalen 233 tot en met 238. De Formule 1-races zie je op kanaal 236.
  • T-Mobile heeft ook goed nieuws voor zijn tv-klanten. Ook zij kijken van 2 tot 6 september gratis naar Ziggo Sport Totaal via zenders 160 tot en met 165.
  • Wie kijkt via Canal Digitaal of Online.nl kan van 2 tot en met 7 september ook gratis kijken naar alle zenders van Ziggo Sport Totaal die door de aanbieders worden doorgegeven. Dit geld ook voor de satellietkijkers.
  • Kijk je via een andere aanbieder? Dan is de kans groot dat die de verrichtingen op Zandvoort ook gratis laat zien. Check de website van je aanbieder voor details.

Meer over