Studio sport

Weer Red Bull Ring

NPO 1 - zondag 12 juli om 19:00

© communicatie@nos.nl
De Formule 1-race van dit weekend is eigenlijk een kopie van een week eerder. De Grand Prix van Steiermark wordt verreden op hetzelfde circuit, namelijk de Red Bull Ring in Oostenrijk. Kan Max Verstappen winnen?

De coureurs maken zich dit weekend op voor een Formule 1-race op hetzelfde circuit waarop ze vorige week de Grand Prix van Oostenrijk reden. De GP van Steiermark is aan de kalender toegevoegd, omdat aan het begin van het seizoen veel wedstrijden zijn afgelast.

Max Verstappen

Formule 1 doet live verslag van de race, die dus net als de eerste Grand Prix van dit jaar wordt verreden op de Red Bull Ring. Max Verstappen voelt zich goed op dit parcours, de thuisbasis van zijn werkgever. Vorige week viel hij uit met softwareproblemen, maar dat gaat deze week hopelijk niet gebeuren. De Nederlander won hier in 2018 en 2019, maar de concurrentie geeft zich niet bij voorbaat gewonnen. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton werd in 2019 slechts vijfde in Oostenrijk, en is gebrand op revanche. Ook Charles Leclerc en Valtteri Bottas willen sterk aan het seizoen beginnen.

Meer over