Frank Evenblij over Evenblij met... Marco Borsato

Oud-Jakhals Frank Evenblij heeft weer een eenmalige editie gemaakt van zijn praatprogramma Evenblij met... Hij portretteert naar eigen zeggen alleen mensen die hem persoonlijk interesseren. Dat leverde eerder uitzendingen op met Anouk en de heren van Bløf. Vanavond trekt hij op met Marco Borsato, iemand die al geruime tijd op z'n 'verlanglijstje' stond.

"Marco behoort tot de grootste artiesten van Nederland en is een man met een verhaal. 2009 was voor hem het slechtste jaar denkbaar; daar had ik nog veel over te vragen. Ik zou me kunnen voorstellen dat je compleet gefrustreerd zou raken. Dat zou ook best menselijk zijn, en die vraag wil ik graag beantwoorden: wat voor mens is die Borsato dan?"

Ontmaagding
"Natuurlijk heb je voor de opnamen een bepaald beeld van iemand en Marco bleek volledig te voldoen aan het mijne: hij is gewoon een vreselijk aardige man; daar valt niet aan te tornen. Hij heeft het hart op de goede plek, maar ik was wel benieuwd hoe het hem lukt zo aardig te zijn én te blijven. Ik denk dat het portret echt een mooie weergave geeft van wie Marco is. En dat we het in Italië hadden over zijn ontmaagding op het strand aan het Gardameer is natuurlijk ook best geestig."

Meer over: