Frank gaat voor goud

Frank Lammers gaat op avontuur in de Australische outback in Frank Gaat Voor Goud

Discovery - vrijdag 26 januari om 20:30

© Discovery

Frank Lammers heeft al vijf Gouden Kalveren, maar is nu gegrepen door een andere goudkoorts. In de nieuwe documentaireserie Frank Gaat Voor Goud gaat de acteur op zoek naar het kostbare edelmetaal in de Australische outback.

En dat doet hij niet alleen.

Frank Lammers

In de Australische outback duikt Frank Lammers in de wereld van de goudindustrie. De acteur is gefascineerd door de professionele goudzoekers die onder barre omstandigheden hun leven wagen in de hoop goud uit de grond te halen. De komende weken trekt hij met een team gouddelvers door de binnenlanden van het immense continent en daalt hij af in de grootste mijnen ter wereld.

Ze doen niet eerder verkende gebieden aan in de hoop daar de schat van hun leven aan te treffen. Frank Lammers pakt de zoektocht uiteraard op geheel eigen wijze aan. Hij stelt vragen, werkt mee, maar zit nooit verlegen om een kwinkslag. Of hij schatrijk terugkomt van zijn reis laat zich raden.

Waanzinnig

“Altijd al ben ik gebiologeerd geweest door vreemde vogels en bijzondere bestemmingen. Niet voor niets wilde ik vroeger dan ook eigenlijk antropologie studeren. Het avontuur in de outback lonkte al een tijdje en ik vind het dan ook waanzinnig om met goudkoorts ‘onder de leden’ voor Discovery op deze reis te zijn geweest,” laat Frank weten.

Wanneer is Frank Gaat Voor Goud te zien op tv?

Frank Gaat Voor Goud is vanaf vrijdag 26 januari wekelijks om 20:30 uur te zien bij Discovery en wekelijks vooruit te kijken op discovery+.

Meer over