From Dusk Till Dawn

George Clooney en Quentin Tarantino zijn op de vlucht in From Dusk Till Dawn

Paramount - zaterdag 18 mei om 20:00

© Dimension Films
De gebroeders Gecko (George Clooney en Quentin Tarantino) hebben in From Dusk till Dawn een bank overvallen en zijn op de vlucht voor de politie. In Mexico komen ze terecht in de Titty Twister, een bar die geen doorsneekroeg blijkt te zijn.

Quentin Tarantino is nu een van de bekendste regisseurs ter wereld, maar voor hij doorbrak hield hij zich – niet onverdienstelijk – allang bezig met het schrijven van scripts.

Quentin Tarantino

Hij had de intentie om zelf films te gaan regisseren, maar kon niet genoeg budget bij elkaar verzamelen. Daarom verkocht hij meerdere scripts. Het scenario voor True Romance verkocht hij als eerste, maar dat bleef jaren op de plank liggen.

Door het succes dat Tarantino zelf had de door hem zelf geregisseerde lowbudgetfilm Reservoir Dogs, volgden de verfilmingen van Natural Born Killers en True Romance al snel.

From Dusk Till Dawn 

Ook voor cultfilm From Dusk till Dawn schreef Tarantino het script, maar de regie liet hij over aan zijn goede vriend Robert Rodriguez (Sin City). Daardoor kon hij zich beter richten op zijn hoofdrol in de film, naast George Clooney.

De twee zijn bankovervallers, die Amerika ontvluchten. Met de politie op hun hielen gijzelen ze een voormalig dominee (Harvey Keitel) en diens twee kinderen. Met moeite passeren ze de Mexicaanse grens. Ze rijden naar een bar, de Titty Twister. Maar als ze daar binnenkomen, blijkt het een heel andere tent dan ze in eerste instantie gedacht hadden.

Meer over