Georgetown

Amerikaanse misdaadthriller Georgetown maakt zijn debuut op Paramount Network

Paramount - vrijdag 26 januari om 20:30

© Alan Markfield

Heb je zin om je vrijdagavond door te brengen met een ouderwets goede misdaadthriller? Schakel dan rond 20:30 uur over naar Paramount Network voor de langverwachte tv-première van Georgetown met Christoph Waltz in de hoofdrol.

We beloven je alvast dat je daar geen spijt van zal krijgen.

Georgetown

De Amerikaanse misdaadthriller Georgetown draait om Duitser Ulrich Mottz (Christoph Waltz) die alle kenmerken heeft van een meesteroplichter. Hij weet immers dondersgoed hoe hij met zijn vlotte praatjes iedereen om zijn vinger te winden en is niet bang om dat in te zetten om te krijgen wat hij wil. Dit blijkt ook wel als hij de rijke weduwe Elsa Brecht (Vanessa Redgrave) verleidt tot een huwelijk.

Lang mag hun liefdessprookje alleen niet duren. Al snel overlijdt Elsa en dit onder nogal vreemde omstandigheden. Iets wat Amanda, haar dochter, niet kan geloven. Haar moeder was namelijk wel oud, maar haar plotselinge dood was toch onverwacht en verdacht. Ze vermoedt dan ook dat Ulrich er iets mee te maken heeft. Is hij wel wie hij beweert te zijn?

Christoph Waltz

Het is overigens niet heel gek dat Christoph Waltz, die deze film ook regisseerde, de hoofdrol vertolkt. Als er iemand is die overtuigend in de rol kan kruipen van een charismatische manipulator, is hij het wel. De recensent van website Observer is dat met ons eens. "Het acteerwerk is misschien al van begin tot eind eersteklas, maar het is toch echt mr. Waltz die de spanning erin houdt", zo valt daar te lezen. "Zowel demon als clown, hij is gruwelijk, aantrekkelijk en enorm betoverend."

Nog meer overtuiging nodig? Bekijk dan snel de trailer.

De tv-première van Georgetown is op vrijdag 26 januari vanaf 20:30 uur te zien op Paramount Network. Deze tv-zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13.

Meer over