Ghost

Pottenbakken met Patrick Swayze in Ghost

NET 5 - vrijdag 7 juli om 20:30

© Sony Pictures
Wat doe je als je dood bent, maar je nog niet klaar bent om je geliefde te laten gaan? In Ghost benadert geest Patrick Swayze een medium om zijn liefje Demi Moore te blijven steunen.

Op een kwade avond wordt Sam (Patrick Swayze) overvallen en vermoord. Hij mag dan wel dood zijn, maar Sams geest is in Ghost nog lang niet klaar voor het hiernamaals.

Ghost

Belangrijkste reden voor Sam om nog even in het land der levenden te blijven hangen: zijn liefje Molly (Demi Moore). De geest van Sam wil haar in Ghost nog steun bieden, troosten en – vooral – beschermen.

Als geest is het nogal ingewikkeld om in contact te komen met een levend persoon. Gelukkig weet Sam een oplossing: medium Oda Mae (Whoopi Goldberg) gaat als tussenpersoon fungeren.

Dat levert nog behoorlijk wat hilariteit op, want Oda Mae is een eersteklas oplichter die nu ineens echt contact maakt met gene zijde.

Patrick Swayze

Ghost werd een enorm succes: de film kostte zo'n 22 miljoen dollar maar bracht ruim een half miljard dollar in het laatje. Alleen al in Amerika kochten ruim vijftig miljoen mensen een kaartje om de film te zien.

Een van de redenen voor die populariteit is de inmiddels legendarische pottenbakscène. Niet voor niets noemde Patrick Swayze dat de meest sexy scène die hij ooit heeft opgenomen.

Meer over