Ghost in the Shell

Scarlett Johansson is een robot in Ghost in the Shell

Paramount - zondag 26 februari om 19:59

© http://photos.plurimedia.fr/
Scarlett Johansson schittert in Ghost in the Shell als robot Major die leiding geeft aan een elite-eenheid van agenten.

Major (Scarlett Johansson) is niet zomaar een agent. Ze is een zo goed als onverwoestbare robot met het brein van een mens.

Ghost in the Shell

Samen met haar collega’s van Section 9 neemt ze het op tegen de gevaarlijkste criminelen en terroristen. Deze eenheid heeft de taak om criminelen op te sporen en in te sluiten. Of direct te doden.

In haar jacht op terrorist Kuze (Michael Pitt) ontdekt ze dat haar scheppers haar tijdenlang hebben voorgelogen.

Scarlett Johansson is het fascinerende middelpunt van Ghost in the Shell. Ze springt, schiet en moordt en mijmert ook nog eens over haar plek in deze merkwaardige wereld. Major is een cyborg; een menselijk brein in een mechanisch lichaam.

Ze heeft geen identiteit, geen etniciteit. Regisseur Rupert Sanders laat dat gegeven in Ghost in the Shell wel een beetje ondersneeuwen.

Hij richt zich vooral op het visuele spektakel. Met succes: de film ziet er prachtig uit.

Scarlett Johansson

Toen bekend werd dat Scarlett Johansson de hoofdrol zou spelen in deze Hollywoodremake van de Japanse animatiefilm Ghost in the Shell uit 1995, leidde dat tot beschuldigingen van ‘whitewashing’.

De makers zouden uit commerciële overwegingen witte acteurs hebben gecast voor niet-witte rollen. Die storm ging enigszins liggen toen Mamoru Oshii, de regisseur van het origineel, aangaf dat ook hij Johansson de beste keuze vond voor de rol.

Meer over