Godzilla: King of the Monsters

Godzilla moet verschillende vijanden zien uit te schakelen in Godzilla: King of the Monsters

Veronica - donderdag 23 mei om 20:25

© Sony Pictures
In Godzilla: King of the Monsters neemt Godzilla het op tegen een aantal minstens even grote en gevaarlijke monsters.

Superhelden doen het commercieel goed als filmseries en men denkt in Hollywood dat zulks ook kan gelden voor bekende monsters. Ziedaar: een nieuw hoofdstuk uit de ‘MonsterVerse’.

Godzilla: King of the Monsters

Eerder zagen we Godzilla in 2014 de bioscopen bestormen. Nu keert de van oorsprong Japanse Godzilla terug voor een Engelstalig filmavontuur.

Het gigantische reptiel krijgt wederom te maken met vijanden met al minstens even indrukwekkende afmetingen. Met de komst van een aantal mythische, eeuwenoude monsters die in navolging van hun leider de mensheid aanvallen, lijkt er slechts één monster sterk genoeg om hen het hoofd te bieden. Juist: Godzilla.

Een cryptozoölogisch instituut schakelt in deze rampen- annex monsterfilm zijn hulp in. Hij moet het in Godzilla: King of the Monsters opnemen tegen Mothra, Rodan en de driekoppige Ghidorah.

Knokken met King Kong

Met de twee Godzilla-films en Kong: Skull Island bouwde productiemaatschappij Warner op naar een grootse apotheose. Na Godzilla: King of the Monsters verscheen in de zomer 2021 Godzilla vs. Kong. Wat er in die film gebeurt laat zich raden. De klassieke filmmonsters Godzilla en Kong krijgen het nu met elkaar aan de stok.

Godzilla: King of the Monsters is op donderdag 23 mei 2024 vanaf 20:30 uur te zien op Veronica.

Meer over