Keuringsdienst van waarde

Granolamakers geroosterd door diëtist

Pitten, zaden en geroosterde granen, maar dan in een hip jasje. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen granola en de veel goedkopere muesli? Een diëtist legt het uit aan de onderzoekers van het programma.
De onderzoekers van de Keuringsdienst van waarde klimmen deze week in de telefoon om granola te onderzoeken. Dit is een mengsel van pitten, zaden, granen en gedroogde vruchten. Officieel hoort het geroosterd te worden, en de producenten voegen er ook vaak honing en bruine suiker aan toe. Sommige mensen eten het als ontbijt, anderen gebruiken het voor een dessert en roeren het bijvoorbeeld door de yoghurt. Dat is allemaal mooi en aardig, maar wat is nu eigenlijk het verschil met muesli en cruesli? Ook dat bestaat namelijk uit krokante graankorrels met gedroogd fruit. Het antwoord: vooral de prijs, zo wijst een tocht langs het ontbijtschap in de supermarkt uit. Een diëtist vertelt in het programma de ongesuikerde waarheid over dit hippe graanproduct.

Meer over: