Grease

Net5 zendt musicalfilm Grease uit als eerbetoon aan Olivia Newton-John

NET 5 - woensdag 10 augustus om 20:30

© Paramount Pictures
Net5 gooit vanavond hun programmering op de schop als eerbetoon aan de overleden actrice en zangeres Olivia Newton-John. De zender zendt namelijk speciaal de musicalfilm Grease uit.

Verwacht dus heel wat petticoats, vetkuiven en grote auto’s en natuurlijk klassiekers als ‘Hopelessly devoted to you’, ‘You’re the one that I want’ en ‘Greased lightning’.

Olivia Newton-John

Olivia Newton-John, die deze week op 73-jarige leeftijd overleed, was bijna 30 en haar tegenspeler John Travolta 24, toen ze de rollen van highschool sweethearts Danny en Sandy vertolkten in Grease.

Geen mens die om de leeftijden van de hoofdrolspelers maalde: alle jongens vielen als een blok voor de blonde paardenstaart van de naïeve Sandy en alle meiden gingen voor de vetkuif van de stoere Danny.

Grease

Het mag dan alweer even geleden zijn dat de opnames plaatsvonden. Toch heeft de film nog altijd weinig tot geen introductie nodig. Grease draait namelijk om de Australische tiener Sandy (Olivia-Newton John) die haar vakantie doorbrengt in Amerika en daar verliefd wordt op Danny (John Travolta). 

Als haar ouders besluiten om in Amerika te blijven, komt Sandy op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Alleen van een 'lang en gelukkig' is geen sprake: Danny blijkt zich op school namelijk totaal anders voor te doen dan op de vakantie: van de romantisch en lieve jongen die ze leerde kennen, is weinig meer over. En zo ook van haar interesse... 

Grease is vanavond om 20:30 uur te zien op Net5. 

 

Meer over