Grissom forever!

14 augustus 2009 12:56 | kijktips | Door Televizier

Hij heeft al lang afscheid genomen en is inmiddels vertrokken uit Las Vegas, maar wij zijn Gil Grissom (William Petersen) nog niet vergeten. Dat kan ook moeilijk, met al die herhalingen van CSI. Maar het komt toch ook omdat zijn opvolger in de serie, Ray Langston (Laurence Fishburne), ondanks zijn imposante verschijning nogal bleek bij hem afsteekt.

Hij mist de uitstraling, de humor, de autoriteit en het welhaast bovennatuurlijke inzicht van de voormalige teamleider. Bovendien heeft hij weinig feeling met zijn collega's, behalve dan met lijkschouwer Al Robbins. Misschien keert het nog ten goede, maar voorlopig roept Ray vooral heimwee en verlangen op naar de goeie ouwe Crime Scene-tijden met Grissom.

Genie
Neem de luchtige aflevering van vanavond, uit 2003, met de doodgeschoten man in het blauwe wasberenpak en het lijk in de vriezer. Gil is ouderwets in vorm met puntige oneliners, een uiteenzetting over het seksueel gedrag van de mens, onnavolgbare conclusies en een grandioze uitsmijter in een dialoog met Catherine. Dat hij tussen neus en lippen door ook nog de zaak oplost, spreekt natuurlijk vanzelf.

Meer over