Hairspray

John Travolta stapt helemaal uit zijn comfort zone in Hairspray

NET 5 - zondag 24 maart om 22:11

© newline.wireimage.com
In de musical Hairspray speelt John Travolta de moeder van de hoofdpersoon. Nog een keer: John Travolta speelt de Moeder van de Hoofdpersoon.

Iedere acteur krijgt er in zijn of haar carrière wel een keer mee te maken: typecasting. Producenten zijn zo gewend je in een bepaalde rol te zien, dat ze je alleen nog in soortgelijke rollen casten. Het is soms dus wel lekker als je eens iets heel anders kan spelen.

John Travolta

Wat dat betreft zit John Travolta in Hairspray geramd. De acteerveteraan heeft een behoorlijk lijst actiefilms op zijn palmares, maar van typecasting is hier zeker geen sprake.

Travolta speelt – gekleed in dikmaakpak en flashy jurk en met een enorme pruik op – de moeder van de hoofdpersoon. Die outfit is misschien niet heel des Travolta's, wat zijn personage doet is dat des te meer: dansen.

In klassiekers als Grease en Saturday Night Fever en Pulp Fiction liet Travolta al zien dat hij behoorlijk soepel in de heupen is en ook in Hairspray swingt hij de pan uit.

Hairspray

Dat geldt trouwens voor de hele film, een remake van de gelijknamige cultklassieker van John Waters uit 1988.

Later kwam er ook nog een Broadwaymusical van Hairspray. In 2007 vond regisseur Adam Shankman het tijd voor een remake.

De film speelt zich af in het Baltimore van de jaren 60. De mollige tiener Tracy (Nikki Blonsky) is dol op de televisieshow van Corny Collins.

Ze droomt ervan in zijn show te mogen dansen. Tot ieders verbazing komt die droom uit.

Heel verbazingwekkend is het eigenlijk niet: Tracy kan, net als haar moeder (John Travolta dus), dansen als de beste. Al snel steekt Tracy Corny's topdanseres Amber (Brittany Snow) naar de kroon.

Meer over