Hanna

Saoirse Ronan is een moordmachine in Hanna

Veronica - dinsdag 22 november om 23:17

© https://www.rtsmedias.ch
Haar vader heeft Hanna opgeleid tot een effectieve moordmachine. Waarom eigenlijk? In deze gelijknamige en spannende actiethriller wordt dat duidelijk.

Pubermeisje Hanna (Saoirse Ronan) groeit op in de besneeuwde bossen van Finland. Haar vader (Eric Bana) leidt haar daar op tot een heuse moordmachine.

Hanna

Waarom haar vader dat doet is in Hanna niet meteen duidelijk. Dat hij er zo zijn redenen voor heeft wel.

Vader Erik is een voormalig CIA-agent. Hij houdt zich samen met Hanna schuil in Finland.

Heeft hij iets gedaan wat zijn oude bazen niet oké vinden? Weet hij te veel? Is het een beetje allebei?

Hoe dan ook: Hanna is er ook bij betrokken. Niet voor niets maakt CIA-agent Marissa Wiegler (Cate Blanchett) er haar levenswerk van de twee in te rekenen en uit te schakelen.

En dat terwijl Hanna ondertussen juist op zoek gaat naar Marissa. Om uit te zoeken hoe haar verleden in elkaar zit én om de dood van haar moeder te wreken.

Dat levert een spannende actiethriller op, met een aantal schitterend in beeld gebrachte, maar behoorlijk gewelddadige actiescènes.

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan moest stevig in training om Hanna te kunnen spelen. Trainer Dan Inosanto (een leerling van kungfulegende Bruce Lee) nam de Ierse actrice onder handen in zijn sportschool.

Daar trainde ze twee maanden lang ruim vier uur per dag. Na al dat gedril was ze zo getraind dat ze bijna al haar stunts zelf kon doen.

Meer over