Harry Potter and the Philosopher's Stone

Geniet nogmaals van Daniel Radcliffe in Harry Potter and the Philosopher's Stone op Net5

NET 5 - zondag 29 oktober om 20:00

© Warner Bros. - Foto: Peter Mountain.
Harry Potter and the Philosopher's Stone is de eerste verfilming van de bekende boeken van J.K. Rowling. De jonge tovenaar Harry Potter gaat voor het eerst naar toverschool Zweinstein.

Harry Potter (Daniel Radcliffe) groeit op bij zijn gemene oom en tante. Op zijn elfde verjaardag krijgt hij te horen dat hij naar een speciale school voor tovenarij mag: Zweinstein.

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Daar raakt hij bevriend met Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). Vanaf dat moment staat zijn leven op z’n kop en beleeft hij de spannendste avonturen. Zo ontdekken ze dat de doodgewaande Voldemort nog leeft – en begint een strijd die tot het einde van de filmreeks zal duren. 

Harry Potter and the Philosopher's Stone is de eerste verfilming van de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling. Uiteindelijk volgden er nog zeven films rond de tovenaarsleerling – het zevende en laatste boek werd in twee delen verfilmd.

Daniel Radcliffe

Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe is inmiddels een dertiger en heeft er moeite mee om naar zijn oude werk te kijken."Ik was aan het zappen en ving een glimp op van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Ik dacht eerst dat er iets mis was met het geluid omdat mijn stem zo hoog en jong klonk. Ik heb snel weer verder gezapt. Ik leek zo onvolwassen, ik schaamde me rot."

Nergens voor nodig natuurlijk, want de Harry Potter-films zijn een groot succes. De cyclus is inmiddels voltooid, maar de films zijn nog altijd populair. 

Wanneer is Harry Potter and the Philosopher's Stone op televisie te zien?

Harry Potter and the Philosopher's Stone is op zondag 29 oktober 2023 om 20:00 uur te zien op Net5.

Meer over