Heel Holland bakt

Instortingsgevaar in Heel Holland Bakt

NPO 1 - zaterdag 16 april om 20:29

© Roland J. Reinders
De Heel Holland Bakt-bakkers maken een bouwwerk van een Engelse delicatesse: gingerbread. Ze moeten wel voorzichtig te werk gaan, want er is een kans dat de boel instort. Ze beginnen met een hartige Engelse pie en omgekeerde ananascakejes.

Wie zich het ingestorte koekhuisje van Jacques uit seizoen 2 van Heel Holland Bakt herinnert kan alvast op het puntje op zijn stoel gaan zitten voor deze aflevering. In het thema Engeland maken de bakkers een bouwwerk van hun ontbijtkoek: gingerbread. Bij Jacques stortte de hele boel in elkaar toen hij het dak op zijn huisje wilde leggen, een moment dat hem jaren heeft achtervolgd. Eens zien of het werk van deze thuisbakkers wel overeind blijft staan.

The Great British Bake Off

Voordat het zover is, beginnen ze met een Engelse pie en omgekeerde ananascakejes, een technische opdracht die de kandidaten van The Great British Bake Off al eerder voor hun kiezen kregen. En Jacques? Die revancheerde zich vorig jaar met een finaleplek in de all stars-editie Heel Holland Bakt Nog een Keer.

Meer over