Hello goodbye

Joris Linssen is terug met nieuw seizoen Hello Goodbye

NPO 1 - dinsdag 26 oktober om 20:35

© KRO-NCRV
Op Schiphol ontmoet Hello Goodbye-presentator Joris Linssen twee Afghaanse broers. Hun familie is meegekomen met de laatste evacuatievlucht uit Afghanistan. De broers weten wat ze doormaken: zij vluchtten op jonge leeftijd uit hun geboorteland.

De verhalen in het nieuwe seizoen van Hello Goodbye zijn volgens Joris Linssen intenser dan in de afgelopen jaren. Logisch: mensen zijn weer voorzichtig aan het reizen en mogen hun dierbaren na lange tijd weer in de armen sluiten. Linssen draaide vier afleveringen op Schiphol.

Afghanistan

Hij spreekt als eerste een vrouw die samen met haar oma staat te wachten op haar Colombiaanse vader. Het is gezien zijn zwakke gezondheid een zware reis voor hem. Dat geldt ook voor de Afghanen die met de laatste evacuatievlucht uit Kaboel mee konden. Linssen ontmoet Afghaanse broers, die hun geëvacueerde familie onthalen. Ze zijn allebei op van de zenuwen, want ze weten precies wat hun dierbaren doormaken. Zelf waren ze negen en zeventien jaar toen ze uit hun geboorteland vluchtten.

Meer over