Het dorp

Huub Stapel en Wim Daniëls maken Zundert onveilig in Het Dorp

NPO 1 - zondag 29 mei om 21:23

© MAX
Is het in een dorp echt minder hectisch dan in de stad? Huub Stapel en Wim Daniëls zoeken het in deze aflevering van Het Dorp uit in onder meer Zundert, waar het hele dorp uitloopt voor het bloemencorso. Mensen passen zelfs hun vakantie ervoor aan.

In de stad is het een en al hectiek, in het dorp doen mensen rustig aan. Toch? Huub Stapel en Wim Daniëls zijn benieuwd of het tempo buiten de stad echt lager ligt, ze gaan daarom in Het Dorp op onderzoek uit.

Zundert

Deze keer zijn ze in Zundert, de geboorteplaats van Vincent van Gogh én de plek waar in september het grootste dahliacorso ter wereld plaatsvindt. Twintig buurtschappen bouwen elk jaar mee aan de bloemenwagens en de rest van Zundert staat langs de route. Mensen houden er zelfs rekening mee bij het boeken van hun vakantie. De andere dorpen in deze aflevering zijn Vorstenbosch, waar inwoners zich verbazen over het haastige bestaan van de moderne mens, en Grolloo. In het Drentse dorp gaan de mannen langs bij Johan Derksen, die nergens anders zou willen wonen.

Het Dorp

In hun leven naast Het Dorp gaat het de presentatoren voor de wind. Stapel ontving in april een oeuvreprijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse én Limburgse filmsector. De acteur werkt nu mee aan een film die zich afspeelt in Venlo en zijn geboortedorp Tegelen.

Daniëls bracht onlangs een nieuw boek op de markt. In De Dikke van Daniëls, een knipoog naar de De Dikke van Dale, zet hij zijn verwondering over de Nederlandse taal uiteen. Het is zeker niet zijn laatste boek. “In mijn agenda komen achterin de onderwerpen te staan waarover ik nog eens een boek wil schrijven”, zei Daniëls in het AD.

Meer over