Het echte leven in de dierentuin

Een kijkje in het dierenrijk van Diergaarde Blijdorp

NPO 1 - zaterdag 14 augustus om 20:35

© NTR
In de nieuwste aflevering van Het echte leven in de dierentuin is het weer één grote beestenboel. Olifant Fahim groeide op zonder soortgenoten en weet daardoor niet wat hem overkomt als hij voor het eerst een vruchtbaar vrouwtje treft. Neushoorn Vungu ziet er imposant uit, maar hij is bang voor zijn eigen schaduw.

In Diergaarde Blijdorp doen verzorgers hun best om het leven in de natuur zo veel mogelijk te benaderen. Daar hoort ook het faciliteren van paargedrag bij, maar dat valt lang niet altijd mee. In deze aflevering van Het echte leven in de dierentuin heeft olifant Fahim bijvoorbeeld last van zijn sociale achterstand. Hij groeide op zonder soortgenoten en heeft dus weinig kaas gegeten van kuddegedrag en de natuurlijke pikorde. Dat zorgt voor verwarring als hij kennismaakt met een vruchtbaar vrouwtje. 

Leven in Diergaarde Blijdorp

Elders in de dierentuin is sprake van een heel andere vorm van familieplanning. De jonge rüppelgieren Daan en Kik moeten van hun ouders het nest verlaten. maar Daan durft niet. Ook neushoorn Vungu blijkt angstig aangelegd: hij is bang voor zijn eigen schaduw.

Meer over