Het echte leven in de dierentuin

Leven en dood in dierentuin Blijdorp

NPO 1 - zaterdag 21 augustus om 20:30

© NTR
Dwergmangoest Babs heeft een luxeprobleem als drie minnaars zich aandienen: ze mag kiezen tussen Bas, Ben en Bob. Na een draagtijd van 22 maanden breken de vliezen bij olifant Bangka. In deze aflevering van Het echte leven in de dierentuin zet ze een zoontje op de wereld.

Het echte leven in de dierentuin sluit deze derde reeks af met een lach en een traan. In het gorillaverblijf heerst grote droefheid: de apen, geleid door de beruchte zilverrug Bokito, moeten afscheid nemen van oma Annet. Met haar 48 jaar was ze het oudste gorillavrouwtje van Diergaarde Blijdorp.

Geboorte

Naast de dood is er ook nieuw leven te vieren. Na een dracht van maar liefst 22 maanden breken de vliezen bij olifantenwijfje Bangka. De verzorgers assisteren bij de geboorte van haar zoontje Radjik, die ook nog eens twee dagen duurt. Elders in de dierentuin staat voortplanting ook centraal. Dwergmangoest Babs is geslachtsrijp en heeft de potentiële partners voor het uitkiezen: Ben, Bob en Bas zien het wel zitten, maar bij wie is het wat Babs betreft wederzijds?

Meer over