Het echte leven in de dierentuin

Zwarte neushoorn Vungu naar Duitsland in Het Echte Leven in de Dierentuin

NPO 1 - zondag 5 maart om 21:32

© NTR
Zwarte neushoorn Vungu wil graag paren, maar in Diergaarde Blijdorp heeft hij geen partners tot zijn beschikking. Daarom verhuist hij naar een dierentuin in Duitsland. Al gaat dat niet zonder slag of stoot, zo blijkt in deze aflevering van Het Echte Leven in de Dierentuin.

Zwarte neushoorn Vungu wil graag paren, maar in Diergaarde Blijdorp heeft hij geen partners tot zijn beschikking. Met het ene vrouwtje heeft hij al twee jongen voortgebracht, het andere is zijn eigen dochter. Met pijn in het hart laten de verzorgers hem in deze aflevering van Het Echte Leven in de Dierentuin na tien jaar gaan. Naar een dierentuin in Leipzig, waar twee vrouwtjes op hem wachten.

Het Echte Leven in de Dierentuin

De vraag is alleen of Vungu vrijwillig de container inloopt die hem straks moet vervoeren. Want hoe stoer ze er ook uitzien, zwarte neushoorns zijn van nature schrikachtig. Ook papegaaiduikerkuiken Fie moet wennen aan haar nieuwe omgeving; ze is geboren in een broedmachine. Eten krijgt Fie van de verzorgers, maar het water zal ze toch echt zelfstandig moeten betreden.

Meer over