Het Kerst muziekgala 2018

Het muzikaalste kerstfeest van Nederland: het Kerst muziekgala

Dit jaar wordt het muzikaalste kerstfeest van Nederland gevierd in Den Bosch. De grootste schoolband van Nederland treedt op voor eregast Koning Máxima en natuurlijk feesten ook Guus Meeuwis en Ilse DeLange mee.

Het Kerst muziekgala is terug. En hoe! Dit jaar vindt het feest plaats in de Brabanthallen in Den Bosch en het is groter en spectaculairder dan ooit.

Schoolband

Afgelopen weken hebben 24 klassen uit heel Nederland tegen elkaar gestreden om een van de driehonderd felbegeerde plekjes te bemachtigen in De grootste schoolband van Nederland. Zij treden op voor een uitzinnig publiek en voor eregast Koningin Máxima. Maar dat is niet alles. Het feest is natuurlijk niet compleet zonder optredens van bekende zangers zoals Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Matt Simons, Haeven en Sharon Doorson. Het belooft een spectaculaire avond te worden. De presentatie is in handen van acteur Buddy Vedder en musicalactrice Romy Monteiro. En wie weet, misschien treden ze zelf ook wel op.

Koningin Máxima

Koningin Máxima is niet zomaar eregast op dit feestelijke muziekgala. De koningin is namelijk erevoorzitter van het platform Meer muziek in de klas, een stichting die zich inzet voor meer en beter muziekonderwijs op school. Vorig jaar schreef ze een blog over het muzikale feest: “Ik ben heel blij met die terechte aandacht voor muziekonderwijs en ik ben trots op wat we samen in beweging hebben gebracht. Méér Muziek in de Klas gaat crescendo. Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol."

Meer over:

Reageren