Het Uur van de Wolf: Maarten van Roozendaal - Ik ben de man die naast mij staat

Poëtisch portret van Maarten van Roozendaal

NPO 2 - woensdag 27 oktober om 23:00

© NTR
Het leven van zanger en kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal stond in het teken van muziek, maar helaas ook van drank en sigaretten. Hij overleed op zijn 51e. Acht jaar later is zijn oeuvre onverminderd populair, dus tijd om daar eens naar te kijken in Het uur van de wolf: Maarten van Roozendaal - Ik ben de man die naast mij staat.

Maarten van Roozendaal wordt wel vergeleken met grote namen als Ramses Shaffy en Jacques Brel, maar neemt een unieke plaats in tussen de schrijvers en zangers van het Nederlandse lied. Acht jaar na de dood van de singer-songwriter en kleinkunstenaar is het werk van Van Roozendaal nog onverminderd populair bij muziekliefhebbers en -vertolkers.

Maarten van Roozendaal

In haar poëtische documentaire Maarten van Roozendaal - Ik ben de man die naast me staat gebruikt regisseur Josefien Hendriks geen interviews met collega's, familie of vrienden, maar laat ze de geportretteerde zelf aan het woord. Via fragmenten uit een radio-interview vertelt Van Roozendaal over zijn melancholieke en soms cynische oeuvre, zijn zelfdestructieve levensstijl en de pijn als bron van inspiratie.

Meer over