The Invisible Man

Elisabeth Moss voelt zich opgejaagd door een onzichtbaar persoon in The Invisible Man

NET 5 - vrijdag 17 maart om 20:30

© Universal Pictures
Elisabeth Moss hoopt verlost te zijn van haar gewelddadige ex nadat hij zelfmoord pleegt. Toch vertrouwt ze de situatie niet in The Invisible Man. Ze heeft nog steeds het gevoel dat hij haar achtervolgt.

In 1897 schreef H.G. Wells The invisible man, een sciencefictionverhaal over een man die een manier ontdekt om zichzelf onzichtbaar te maken.

The Invisible Man

Door de jaren heen werd het meermaals verfilmd. In deze moderne herinterpretatie is niet de onzichtbare man de hoofdpersoon, maar zijn partner.

Cecilia (Elisabeth Moss) verlaat Adrian, een briljant uitvinder die haar emotioneel en lichamelijk mishandelt. Twee weken later pleegt hij zelfmoord, maar Cecilia blijft het gevoel houden dat hij haar achtervolgt.

Haar omgeving gelooft haar niet. Langzaam maar zeker begint men steeds meer te geloven dat ze gek geworden is.

Zo laat regisseur Leigh Whannell in The Invisible Man zien hoe moeilijk het kan zijn om aan huiselijk geweld en misbruik te ontsnappen, hoe slachtoffers vaak de schijn tegen hebben. Hij verpakt die boodschap in een horrorthriller die vanaf de eerste minuut ijzingwekkend spannend is.

Dark Universe

Er was in eerste instantie een heel ander soort film gepland. Universal Studios was bezig om een reeks films te maken over de Universal Monsters in een gedeeld fictief universum genaamd Dark Universe. Johnny Depp zou The Invisible Man spelen.

Zover is het nooit gekomen omdat de studio van het plan afzag nadat Dracula Untold (2014) en The Mummy (2017) geen succes werden.     

Meer over