How to Train Your Dragon 2

Hiccup en Toothless vliegen door in How to Train Your Dragon 2

Com. Centr. - zaterdag 19 november om 20:30

© Plurimedia
Sinds de eerste How to Train Your Dragon-film zijn de draken helemaal geïntregeerd in Vikingdorp Berk. Dat komt in dit tweede deel goed van pas.

In de vijf jaar tussen het einde van How to Train Your Dragon en het begin van How to Train Your Dragon 2 is er heel wat veranderd in Vikingdorp Berk.

How to Train Your Dragon 2

Vroeger waren de inwoners van Berk als de dood voor draken. Tegenwoordig is van die angst niks meer te merken. Draken zijn helemaal geïntegreerd in het dagelijks leven van de Berkenaren.

De jonge Viking Hiccup en zijn draak Toothless genieten met volle teugen van het zorgeloze leventje in Berk. Het is in How to Train Your Dragon 2 gedaan met die zorgeloosheid als de boosaardige Drago koers zet naar Berk.

Moeder

Berk is te klein om Drago en zijn enorme leger tegen te houden. Toothless en Hiccup gaan op zoek naar extra draken en strijders.

Hiccup kent de verhalen over een grot vol draken waar de mythische Dragon Rider zou wonen. Als Toothless en hij de grot hebben gevonden, doet Hiccup een bijzondere ontdekking: de Dragon Rider is zijn bloedeigen moeder!

How to Train Your Dragon 2 werd net als zijn voorganger een groot succes. De film bracht wereldwijd dik 600 miljoen dollar op.

Op 16 januari 2019 ging deel 3 in première, How to Train Your Dragon: The Hidden World.

Meer over