I Am Legend

Will Smith is laatste man op aarde

Veronica - zaterdag 10 april om 20:00

© Warner Bros
In I Am Legend heeft een mysterieus virus een groot deel van de mensheid uitgeroeid. Robert Neville (Will Smith) is de laatste overlevende mens in wat er nog over is van New York.

De laatste man op aarde is niet alleen. Met dat uitgangspunt begint I Am Legend. Will Smith speelt de wetenschapper en kolonel Robert Neville. Hij is immuun voor een verschrikkelijk virus, waar veel mensen aan zijn gestorven.

I am Legend

Er zijn wel anderen die het virus hebben overleefd, maar zij zijn er slecht aan toen. Ze zijn allemaal veranderd in een kruising tussen zombies en bloeddorstige vampiers.

Robert is dus de laatste overlevende mens in wat er nog over is van New York. En misschien wel de hele wereld.

Samen met zijn hond Sam zoekt Robert naar overlevenden. Ook hoopt hij een medicijn te ontwikkelen waarmee hij de zombies kan 'genezen'.

Als hij na drie jaar nog steeds geen lotgenoten heeft gevonden, begint Robert steeds meer te vermoeden dat ze er niet zijn.

Tegelijkertijd moet hij op zijn hoede zijn: zodra de zon ondergaat komen de vampiers tevoorschijn, op zoek naar vers bloed. Weet hij samen in I Am Legend met zijn trouwe viervoeter in leven te blijven en komt hij ooit nog een mens tegen?

Will Smith

I Am Legend is de verfilming van het gelijknamige boek uit 1954 van Richard Matheson.

Will Smith bereidde zich voor op zijn rol door met gevangenen te praten. Zij konden hem vertellen hoe het is om zo lang alleen te zijn als Robert Neville in de film al alleen is. 

Na de opnames van de film wilde Will Smith Abbey, de hond die Sam speelt, adopteren. Haar trainer wilde haar alleen niet laten gaan.

Meer over