I Am Wrath

John Travolta neemt wraak in actiefilm I Am Wrath

RTL 7 - zondag 5 maart om 20:00

© Dutch Film Works
Vijftigplussers die wraak nemen voor onrecht dat hun is aangedaan: sinds Liam Neeson het in 2008 deed in Taken is het hip in Hollywood. In I Am Wrath is John Travolta de oude rot die op wraak uit is.

Ingenieur Stanley (John Travolta) is al een tijdje werkloos. Daar voelt hij zich niet goed bij: Stanley wil werken, iets bijdragen aan de maatschappij.

I Am Wrath

Stanley voelt zich in I Am Wrath machteloos. Maar het kan nog veel erger.

Op een kwade dag moet hij hulpeloos toezien hoe twee straatschoffies zijn vrouw Vivian (Rebecca De Mornay) – zo ongeveer het enige lichtpuntje in zijn leven – op brute wijze vermoorden. Tot overmaat van ramp gaan de daders vrijuit.

De plaatselijke politie is corrupt. Hoewel Stanley de moordenaar recht heeft aangekeken vindt de rechter hem geen betrouwbare getuige.

John Travolta

Zoveel onrecht pikt Stanley niet. De tijd van machteloos toekijken is voorbij. Vandaag begint de lange weg naar wraak.

Stanley zal niet rusten voordat de moordenaars én de agenten die hen hebben laten gaan hun verdiende loon hebben gekregen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Nicolas Cage de hoofdrol zou spelen in I Am Wrath. The Excorcist-regisseur William Friedkin zou de film gaan regisseren.

Door problemen bij de productie van de film haakten Cage en Friedkin allebei af. John Travolta en regisseur Chuck Russell namen hun plekken over.

Meer over