Independence Day

Aliens meppen met Will Smith

Veronica - zaterdag 19 september om 20:00

© http://info.sky.de/
In de kaskraker Independence Day nemen Will Smith, Jeff Goldblum en Bill Pullman het op tegen een horde kwaadwillende aliens.

Aan het begin van Independence Day nadert een gigantisch buitenaards ruimteschip de aarde. Het moederschip vuurt onderweg de kleinere schepen af, die koers zetten naar de grootste steden ter wereld. De voertuigen houden onderling contact en tellen af naar de allesverwoestende climax.

Independence Day

Tikje ironisch: alles wijst erop dat die invasie plaats gaat vinden op 4 juli, Independence Day. De dag dat Amerika zijn onafhankelijkheid viert. 

Hoewel president Whitmore (Bill Pullman) op tijd is gewaarschuwd, is er geen tijd meer om alle steden te evacueren. De aliens leggen de hele boel in as.

Straaljagerpiloot Steven Hiller (Will Smith) trekt samen met de president en de briljante, maar excentrieke wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) ten strijde tegen het buitenaardse tuig.

Area 51

Regisseur Roland Emmerich wilde heel graag dat het Amerikaanse leger mee zou werken aan de productie van Independence Day. Dan zou hij op een echte legerbasis kunnen filmen in plaats van in een studio en dus ook echte legervoertuigen mogen gebruiken.

Het leger wilde eerst ook graag meewerken. Toen de legertop ontdekte dat Emmerich in het script van Independence Day volop verwees naar het beruchte Area 51, trok het leger zijn medewerking in.

Zo'n twintig jaar na de eerste Independence Day verscheen het vervolg Independence Day: Resurgence.

Meer over