Jack Spijkerman is back

4 december 2019 10:20 | kijktips | Door Televizier

© VARA
Jack Spijkerman presenteert een speciale, eenmalige aflevering van zijn legendarische zaterdagavondshow. Uiteraard met de komieken van toen en hun imitaties, het hamerspel en livemuziek van Van Dik Hout.
Als Matthijs van Nieuwkerk een idee heeft kan het snel gaan. Toen Jack Spijkerman afgelopen september te gast was in DWDD opperde de presentator een eenmalige comeback van het legendarische Kopspijkers. Jack was daar best voor te porren en zo geschiedde de wederopstanding van een kijkcijferkanon. Tussen 1995 en 2005 was Kopspijkers beeldbepalend op zaterdagavond. Wekelijks stemden ruim drie miljoen mensen af op de satirische show om te zien welke prominenten er in imitaties genadeloos van langs kregen. Voor deze speciale aflevering keren alle komieken van toen terug: onder meer Paul Groot, Sanne Wallis de Vries en Erik van Muiswinkel schuiven aan. Daarnaast spelen twee BN'ers het bekende hamerspel en is Van Dik Hout aanwezig voor de muzikale noot.

De Kwis

Aan het succes van Kopspijkers kwam in 2005 een eind toen Jack Spijkerman koos voor een nieuw, commercieel avontuur bij John de Mols zender Talpa. Dit voor Jack lucratieve besluit viel destijds niet in goede aarde bij de VARA en jarenlang was Spijkerman persona non grata bij de omroep. Inmiddels is de kou uit de lucht, ook dankzij de makers van De kwis. Toen Jack in 2015 te gast was, veranderde de uitzending tot zijn verbazing al snel in een aflevering van Kopspijkers. Jack had niet veel moeite om terug te vallen in zijn oude rol, dus dat belooft wat voor de comeback van het comedyinstituut.

Meer over