Jake Weber groeide op in rock-'n-roll

In het Londen van begin jaren 60 zijn Tommy en Susan Weber koning en koningin van het nachtleven. Drugsmisbruik en gefeest maken echter een einde aan hun sprookje en in 1971 pleegt Susan zelfmoord.

Tommy neemt hun zoontjes Charly en Jake mee naar de Franse villa van zijn vriend en Rolling Stones-gitarist Keith Richards, waar in 1971 het Stones-album Exile on Main Street wordt opgenomen. De foto's van die opnames worden wereldberoemd en regelmatig zie je een blond jongetje tussen de instrumenten of bij het zwembad. Dat jongetje is Jake Weber.

Drugssmokkel
Op beeld lijkt zijn leventje idyllisch, maar schijn bedriegt. Een voorbeeld: als Tommy een kilo cocaïne Frankrijk binnen smokkelt, plakt hij de drugs op de lichamen van zijn zoontjes. Zo'n jeugd lijkt een recept voor een losgeslagen leven, maar gelukkig loopt het anders.

Succes
Tegenwoordig is Jake Weber een succesvol acteur en een gelukkige huisvader. Hij speelde mooie bijrollen in The Pelican Brief en Meet Joe Black en is al jaren de sympathieke toeverlaat van Alisson Dubois in de serie Medium. Eind goed al goed? Laten we het hopen. Jake's vader overleed in 2006 na een leven vol drugs en problemen. Over zijn verleden praat Jake zelden tot nooit in de media.

Reageren