John Wick

Keanu Reeves neemt wraak in de keiharde actiefilm John Wick

RTL 7 - maandag 8 januari om 20:27

© A-film
Huurmoordenaar John Wick hing zijn wapens een tijdje geleden al aan de wilgen. Maar dan doden inbrekers zijn hondje, zijn dierbaarste bezit. Dat kan maar één ding betekenen: John Wick neemt wraak.

Keanu Reeves speelt het titelpersonage in John Wick, een keiharde actiefilm over een wraakzuchtige huurmoordenaar.

John Wick

Huurmoordenaar John Wick geniet van zijn welverdiende pensioen. Hij heeft zijn wapens in de garage in beton gegoten; die heeft hij niet meer nodig. Of toch?

In John Wick gebeurt er iets waardoor Wick weer aan het werk gaat. Inbrekers stelen niet alleen zijn geliefde Ford Mustang, ze vermoorden ook nog eens zijn hondje. En dat was niet zomaar een hondje. Daisy was een cadeau van Johns onlangs overleden vrouw Helen. 

Dat is voor John reden genoeg om zijn wapens weer uit het beton te hakken. Degene die Daisy heeft vermoord, zal het weten. Het doet er niet toe, dat dat de zoon van een machtige Russische maffiabaas is. John Wick is voor niemand bang, mensen zijn bang voor John Wick. En terecht.

Keanu Reeves

Naar eigen zeggen doet Keanu Reeves zo’n 90 procent van zijn stunts in John Wick zelf. Er was wel de hele tijd een stuntman op de set aanwezig: regisseur Chad Stahelski was Keanu’s stunt double in de Matrix-films. 

Wereldwijd leverde John Wick zo’n 90 miljoen dollar op. Genoeg om een vervolg te maken: John Wick: Chapter 2 kwam in 2017 uit. John Wick: Chapter 3 volgde in 2019 en John Wick: Chapter 4 het afgelopen jaar.

Meer over