Johnny English Strikes Again

Rowan Atkinson is terug als Johnny English

SBS 9 - maandag 18 september om 22:15

© Plurimedia
Door een hack komt de identiteit van alle geheim agenten van MI7 op straat te liggen. Behalve die van de inmiddels gepensioneerd stuntelspion Johnny English. Hij keert terug om zijn collega's te 'helpen'.

Dit is de derde film in de reeks over de klunzige geheim agent Johnny English. Drie keer op rij haalden deze biosfilms een bedrag van zo’n 160 miljoen dollar op.

Johnny English Strikes Again

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het charisma van de komiek Rowan Atkinson, die in de films een mix van Mr. Bean en James Bond speelt. In Johnny English Strikes Again is het hoofdmotief dat de geheim agent een tikje ouderwets is, en dus niks snapt van moderne technologie.

Het verhaal, voor zover aanwezig, gaat daar ook over. Een superschurk maakt met hacken alle Britse staatsgeheimen openbaar, en zo ook de namen van alle agenten.

English, hoewel oud en afgedankt, is de enige geheim agent wiens identiteit nog geheim is. Daarom krijgt hij de taak om de schurk te vinden.

Juist dankzij zijn ouderwetse aanpak en zijn gestuntel komt onze Johnny English daar een heel eind mee. En dat is dan weer goed voor een heel arsenaal aan gortdroge grappen.

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson werd bekend als komiek. Typetjes als Mr. Bean, Blackadder en Johnny English zijn wereldberoemd.

Zijn filmdebuut maakte Atkinson in een iets serieuzere film. Hij speelde in 1983 een rolletje in de Bondfilm Never Say Never Again.

Misschien dat die ervaring met 007 hem de inspiratie gaf voor het personage Johnny English. En dus voor Johnny English Strikes Again; de film zit in ieder geval boordevol James Bondverwijzingen.

Meer over