Jumanji

Robin Williams zit vast in een bordspel

NET 5 - maandag 22 maart om 22:15

© ftpmuc.sky.de
Twee kinderen komen in de wereld van een bordspel terecht. Daar beleven ze spannende avonturen.

Judy en haar broertje Peter zijn net met hun tante naar een groot leegstaand huis verhuisd. Op zolder vinden broer en zus een bijzonder bordspel: Jumanji.

Jumanji

Als tante Nora even weg is, besluiten Judy (Kirsten Dunst) en Peter (Bradley Pierce) een potje Jumanji te spelen. Al de eerste keer dat Judy de dobbelstenen gooit, gebeurt er iet geks: vanuit het niets vliegen er gigantische muggen de kamer in.

Hoe langer Peter en Judy spelen, hoe meer wilde dieren er uit het spel komen. En niet alleen wilde dieren: plots staat er een volwassen man voor hun neus.

Robin Williams

Die man is Alan (Robin Williams). En wat blijkt? Hij is 26 jaar geleden bij een potje Jumanji de wereld van het spel ingezogen. Al die tijd heeft hij in de junglewereld vastgezeten.

En hij was niet alleen: zijn toenmalige spelpartner zit nog in het spel vast. Lukt het Judy, Alan en Peter om deze Sarah te bevrijden? Je ziet het in Jumanji.

In 2017 verscheen er met Jumanji: Welcome tot the Jungle een vervolg op/remake van deze jaren 90-klassieker. Deze keer met Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black en Kevin Hart in de hoofdrollen. Eind 2019 verscheen Jumanji: The Next Level.

Meer over